15 اشتباهی که اکثر کسب و کارها مرتکب می‌شوند!

اشتباهات کسب و کارها
  • دسترسی:
  • نوع فایل:
  • دسته بندی: مقاله علمی
  • تگ ها:
  • زمان:
  • منابع:

توسعه کسب و کار یکی از مواردی است که باعث موفقیت شغلی شما خواهد شد؛ هر کسب و کار برای رسیدن به موفقیت نیازمند برنامه ریزی، اقدامات صحیح و به دور از اشتباه است. صرف راه اندازی یک تجارت دلیلی بر موفقیت در آن نیست و به همین دلیل پرهیز از اشتباهات در مدیریت کسب و کارها از ارکان مهم تجارت است.

یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند آینده شغلی و میزان خرید و فروش افراد کاسب را تحت تاثیر قرار بدهد، اشتباه کردن در کسب و کار است. فروش مناسب در هر کسب و کار در نهایت باعث سود دهی و درآمد بیشتر میشود و از این رو اشتباه نکردن در حوضه کاری اهمیت ویژه‌ای دارد. در ادامه با ما همراه شوید تا با بارزترین اشتباهات یک کسب و کار آشنا شوید.

1_اختصاص ندادن زمان کافی برای توسعه کسب و کار

یکی از عوامل اصلی شکست هر کسب و کار اختصاص ندادن زمان کافی برای توسعه شغلی است. زمانی که کار آفرینان وقت کافی برای برنامه ریزی و توسعه نداشته باشند؛ فرصت‌های رشد و رقابت با سایر سازمان‌ها از بین می‌رود و در نهایت کسب و کار با شکست مواجه می‌شود.

2_نداشتن راه حل مناسب برای مقابله با چالش‌های احتمالی

عدم وجود یک استراتژی مشخص برای مقابله با چالش‌های احتمالی منجر به بروز مشکلاتی می‌شود که نهایتا روند رشد و پیشرفت کسب و کار شما را به خطر می‌اندازد. بدون پیش بینی راه حل برای مشکلات کار فرما ممکن است تصمیمات عجولانه و اشتباهی بگیرد که زمان و انرژی کارکنان را بیهوده تلف می‌کند.

برای جلوگیری از این مشکل وجود استراتژی برای مقابله با مشکلات کسب و کار از جمله مشکلات مالی، بازاریابی، تبلیغات و منابع انسانی ضروری است. راه حل مناسب برای رفع اشتباهات یک کسب و کار، باعث افزایش انگیزه و کارکرد کارکنان بخش سازمان می‌شود.

عدم وجود مدیریت اشتباه در کسب و کارها

3_عدم وجود نظارت و مدیریت بر کارها

نبود نظارت بر کارها عواقب جدی برای کسب و کارها دارد. از دست رفتن کنترل بر انجام کارها موجب بی کیفیت شدن خدمات و بی‌نظمی می‌گردد. مشکلات مالی، نارضایتی مشتری، از دست دادن کنترل بر کارها، کاهش بازدهی سازمان، افزایش هزینه‌های غیر ضروری و… از جمله پیامدهای عدم توجه به کارکنان و نظارت بر آن‌ها است.

4_رعایت نکردن تعادل در توزیع وظایف کارکنان

یکی دیگر از اشتباهات کسب و کارها رعایت نکردن تعادل در توزیع وظایف اعضای سازمان است. گاهی مدیران وظایف زیادی را بر دوش کارکنان می‌گذارند و یا در تنظیم وظایف کارکنان تبعیض می‌کنند که این موضوع باعث القا شدن احساس بی کفایتی در برخی از کارکنان خواهد شد. با توزیع وظایف به طور عادلانه کارها منظم‌ و به موقع انجام می‌شود و نتیجه نهایی مطلوب‌تر خواهد شد.

5_نداشتن هدف مشخص و واحد مهم‌ترین اشتباه کسب و کارها

واضح نبودن هدف کسب و کار یکی از مواردی است که می‌تواند منجر به بی نظمی و ناکارآمدی اعضا شود. زمانی که اعضای یک سازمان روی یک هدف مشترک کار می‌کنند عملکرد سازمان یکپارچه و موفقیت نیز امکان پذیرتر خواهد بود. یک کسب و کار ممکن است در مقاطعی موفقیت‌های تجاری داشته باشد اما با عدم بازنگری در اهداف و تنظیم اهداف جدید قطار موفقیت تجارت را از ریل خارج کند.

6_جدیت بیش از حد و عدم وجود صمیمیت بین اعضا

مطمئن شوید که به عنوان یک کارفرما فردی انعطاف پذیر و شنونده هستید. کاری کنید کارمندان از شما راضی باشند و انگیزه کافی برای سوق دادن کسب و کار به سمت موفقیت را داشته باشند. سوخی به اندازه با تیم کارکنان باعث ترویج صمیمیت و از بین رفتن خستگی و فشارهای کاری خواهد شد. توجه کنید که صمیمیت با اعضا و گوش دادن به انتقادات آن‌ها از مهم‌ترین ویژگی مدیران موفق است.

طراحی ضعیف تبلیغات از دیگر اشتباهات کسب و کارها

7_طراحی ضعیف تبلیغات

یک مدیر موفق باید بتواند مشتریان خود را به بهترین شکل ممکن جذب کند. شما باید راه‌های دسترسی به مشتریان را بدانید و به دنبال جذب مخاطب از راه‌های مختلفی مثل استفاده از فروشگاه‌های اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی، استفاده از تابلوها و بیلبوردها و… باشید. مشتریان بالقوه قبل از مراجعه به شما صفحه‌های شما را دنبال می‌کنند در نتیجه طراحی ضعیف سایت‌ها و صفحات محصول ممکن است آن‌ها را از خرید منصرف کند.

تبلیغات مناسب و مجذوب کننده یکی از بهترین راه‌های جلب مشتری است لذا برای بهبود فرآیند تبلیغات مطمئن شوید که طراحی صفحه شما به اندازه کافی زیبا و مجذوب کننده است. اگر سایت شما ظاهری درهم و شلخته داشته باشد و یا گشت و گذار در آن سخت باشد، مشتریان بالقوه شما بی معطلی به سراغ رقیب شما می‌روند.

ایجاد پروفایل در تمام پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی اصلی از جمله اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و…بسیار حائز اهمیت است. با داشتن یک پروفایل فعال در این شبکه‌ها می‌توانید کسب و کار خود را به شکل بهتر و موثرتری بازاریابی کنید و با مشتریان بیشتری در سرتاسر دنیا در ارتباط باشید.

8_قیمت‌های غیر منتظره برای فروش

یکی از مهم‌‌ترین مواردی که باعث منصرف شدن مشتریان از خرید می‌شود؛ قیمت‌های غیر منتظره است. قبل از هر چیزی هزینه‌هایی همانند حمل و نقل و میزان مالیات را به خریداران اطلاع دهید و قیمت اصلی محصول را از از آن‌ها جدا کنید. اطلاع نداشتن از قیمت اصلی محصول ممکن است برخی از مشتریان بالقوه را از خرید منصرف کند.

9_بی‌توجهی به نظرات دیگران

مدیران متبحر همواره به نظرات زیردستان خود توجه می‌کنند. از آن جایی که تجربه ثابت کرده که ایده‌های کارکنان سازمان می‌تواند برای پیشرفت کسب و کار مفید باشد؛ گوش دادن به نظرات کارکنان برای هر کارفرما اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این توجه به انتقادات مشتریان نیز می‌تواند جهت اصلاح خدمات کمک کننده باشد.

10_عدم استخدام افراد مناسب و متخصص

در اختیار داشتن نیروهای مناسب برای توسعه شغلی اهمیت بسیاری دارد. استخدام بهترین افراد در زمینه‌ی مورد نظر شما می‌تواند روند رشد کسب و کار را سریع‌تر و حتمی‌تر کند. استفاده از تیم کارآمد در نهایت با بهترین عملکرد ممکن شما را به فروش و سود دهی بیشتری می‌رساند.

زمانی که یک کسب و کار در حال گسترش است، استخدام نیروهای غیرحرفه‌ای به طور ناخواسته ممکن است موجب کاهش کیفیت خدمات، افزایش هزینه‌ها و حتی از دست دادن مشتریان و سودآوری شود. استفاده از افراد غیر حرفه‌ای اشتباهات و ناکارآمدی را افزایش داده و می‌تواند منجر به از دست دادن بازار کار شود.

11_عدم تمرکز روی مشتریان موجود اشتباه اساسی در مدیریت کسب و کارها

به جای تلاش برای جذب مشتری جدید تمام تمرکز خود را بر روی آنچه که دارید بگذارید. این کار در نهایت باعث به وجود آمدن وفاداری بین مشتری و سازمان، و ترغیب هرچه بیشتر آن‌ها به خرید و همکاری با شما می‌شود و به دنبال آن نیز مشتریان جدید برای همکاری با کسب و کار مراجعه خواهند کرد.

یکی از روش‌های فوق العاده برای رشد کسب و کار ارائه خدمات بهتر برای مشتریان موجود است. وقتی درست طبق انتظار مشتری رفتار می‌کنید و نظر او را جلب می‌کنید؛ آن‌ها درباره تجربیات خود در مکان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مختلف صحبت می‌کنند و همین موضوع در نهایت باعث موفقیت کسب و کارهای بزرگ و کوچک می‌شود.

12_خدمات پس از فروش نامناسب

همان طور که گفتیم راضی نگه داشتن مشتریان فعلی از جذب مشتریان جدید اهمیت بیشتری دارد. خدمات پس از فروش و پشتیبانی مناسب در نهایت سبب ایجاد حس وفاداری در مشتریان شما خواهد شد. برای این کار سعی کنید شکایات را بررسی و مشکلات را رفع کنید، به سوالات و نظرات مشتریان پاسخ دهید و به آن‌ها اطمینان دهید که محصول فروخته شده در صورت داشتن مشکل گارانتی دارد.

عجله داشتن برای رسیدن به اوج از دیگر اشتباهات کسب و کارها

13_عجله داشتن برای رسیدن به اوج

بسیاری از مدیران تازه کار گمان می‌کنند می‌شود راه صد ساله را یک شبه طی کرد و به خاطر همین هم با برنامه ریزی‌های غلط آینده شغلی و کسب و کار خود را به خطر می‌اندازند. باید بدانید که هیچ راه حل سریع و میانبری برای رسیدن به بهترین میزان فروش و کسب درآمد وجود ندارد و پیروزی فقط با پشتکار و برنامه ریزی صحیح برای رسیدن به هدف به وجود می‌آید.

14_بحث و جدل کردن با مشتری یک اشتباه مهم در کسب و کارها

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات یک کسب و کار مجادله با مشتری است. حتی اگر اعتراض مشتری شما غیر منطقی بود؛ بهترین راه حل صحبت منطقی است زیرا دعوا کردن با مشتری می‌تواند کاری کند تا او را برای همیشه از دست بدهید. به جای دعوا و بحث تمام تلاش خود را برای جلب رضایت و از بین بردن مشکل صرف کنید.

15_تحلیل اشتباه سرمایه مورد نیاز برای کسب و کار

تحلیل نادرست سرمایه و سرمایه گذاری بیش از حد منجر به ایجاد بدهی‌های بزرگ، کاهش سود آوری و کاهش ارزش کسب و کار شما می‌شود. برای جلوگیری از این موضوع کسب و کار باید با دقت به نیازهای مالی خود و هدف‌های راهبردی نگاه کند و سپس به تحلیل و برنامه‌ریزی دقیق در زمینه سرمایه ‌گذاری بپردازد.

سخن پایانی

همانطور که دیدید اشتباهات کسب و کارها می‌تواند اثرات مخربی بر سود دهی و جذب مشتری به جای بگذارد. شما کار آفرینان گرامی می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در نحوه پیشرفت در کسب و کار و رسیدن به موفقیت به سایت فردیت مراجعه کرده و آینده شغلی خود را با استفاده از درست‌ترین راهکارها تضمین کنید.

سوالات متداول درمورد اشتباهات رایج در کسب و کارها

1_برای ایجاد انگیزه در کارکنان چه کنیم؟

دادن پاداش، داشتن فضای خصوصی و زمان کافی برای استراحت و ایجاد محیط صمیمی باعث ایجاد انگیزه در کارکنان می‌شود.

2_چرا باید اشتباهات یک کسب و کار را اصلاح کنیم؟

اصلاح اشتباهات کسب و کار موجب افزایش رقابت پذیری، جذب مشتری، سود دهی بیشتر و پیشرفت کسب و کار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *